CAMBODJA

πŸŒ™ Deze prachtig vormgegeven graven bij de boeddhistische Wat Polanka tempel in Siem Reap zijn werkelijk een vorm van kunst. Op het terrein van deze religieuze samenleving houden mensen zich bezig met liefdadigheid en een groene leefomgeving. Ook leren kinderen op hun school te leven volgens het boeddhisme en kun je er dus deze rijkelijk versierde graven vinden. Ze worden goed onderhouden en zijn eigenlijk een bezienswaardigheid om eens te bezoeken. Maar natuurlijk zolang je de monniken er maar niet stoort;)

πŸŒ™ De details in de muren van de Angkor What Tempel in Siem Reap, Cambodja, zijn ongelofelijk. Gebouwd in de twaalfde eeuw en omringd door een enorme gracht is deze tempel hét symbool van Cambodja. Er is geen plekje van de tempel onbewerkt gebleven en je vindt dan ook de meest pure vorm van eeuwenoude kunst en verhalen op deze muren. En mocht je toch bezig zijn met een bezoek aan deze tempel, pak dan ook de andere tempels even mee:) Kant en klare routes zijn overal in de stad te boeken!

πŸŒ™ Houdt je van kunst en theater? Dan is een bezoek aan één van de shows van BAMBU STAGE iets voor jou:) De studenten aan deze theaterschool leggen hun hart en ziel in de vele voorstellingen die ze geven in de hoofdstad van Cambodja. Met als beroemd stuk: ‘The shadow puppet show’. Met hun handgemaakte lederen poppen op stokken nemen ze je mee in een spannend verhaal vol komiek. Maar let ook op de muziek die live wordt gespeeld. Weliswaar ook in de schaduw, maar zeker net zo bijzonder. Je kunt alvast een impressie krijgen op hun Instagram: @bambustage

πŸŒ™ Peace Cafe in Siem Reap, Cambodja, is zekerweten de moeite waard om te bezoeken! Deze plek biedt niet alleen een volle vegetarische menu-kaart met lekkere drankjes voor ’s middags en ’s avonds, maar bezit ook een fairtrade winkel. Alle producten die hier te koop zijn, worden verkocht voor een eerlijke prijs die de makers verdienen. Van portemonneetjes tot sieraden en huis decoratie. Maar dus ook van een lekkere cola tot aan een heerlijke cocktail onder de warme zon. Zeker een inspirerende plek!

CYPRUS

πŸŒ™ Superbijzonder, deze Makronissos Tombs in Ayia Napa, Cyprus! Deze graven zijn afkomstig uit de Hellenistische en Romeinse periode en tussen 1989 en 1990 opnieuw opgegraven door de gemeente van Ayia Napa. Er zijn er op het moment negentien te zien, samen met een altaar en een oude steengroeve. Ieder graf is te betreden met behulp van een klein trappetje en zijn bijna allemaal hetzelfde. Ze zijn best klein en hebben ieder drie bankjes. Deze plek is vrij te bezoeken en erg bijzonder vanwege de uitgehakte treden en vrije toegang in ieder graf. Ook vindt je er een informatiebord voor als je meer erover wilt weten.

πŸŒ™ Er is niet heel veel uitleg nodig bij deze foto, denk ik zo:) Hoe heerlijk is dit beeld! Lekker wegdromen op het strand. Bij voorkeur ’s avonds, wanneer de hele setting nog magischer wordt. Kon ik er maar wonen! Wie gaat er mee?

πŸŒ™ Blue Lagoon, Cyprus, is ongelofelijk mooi! Het water is zo blauw als uit een tijdschrift en het heeft een prachtig uitzicht op de ruige rotsen en magische oneindigheid van de zee. Het is de grootste baai in de wijk ‘Paphos’ en wordt ook wel het Eiland van Chamili genoemd. De Blue Lagoon is een goede plek om te snorkelen tussen al de vissen en ook nog eens avontuurlijk om te bereiken, want je kunt klimmend over de rotsen gaan of een jeep huren. Uiteraard kun je ook per boot gaan en meteen de kustlijn van deze kant van Cyprus meepakken.

πŸŒ™ Eén van de mooiste beelden uit het sculpturenpark in Ayia Napa, Cyprus, is deze. Maar dat vind ik:) Er zijn genoeg beelden te vinden van een heleboel makers! Allemaal vervaardigd uit verschillende steensoorten. Erg bijzonder en een waar buitenmuseum. Zeker een bezoek waard!

GRAN CANARIA

πŸŒ™ Ooit wel eens geweest in Parque Botánico de Maspalomas op Gran Canaria? Zeker een bezoek waard! In dit aangelegde park vind je de mooiste planten, van soorten die afkomstig zijn van het eiland tot aan exemplaren die je normaal bijvoorbeeld alleen in Amerika vindt. Ze zijn allemaal voorzien van een naambordje met hun afkomst en bijzondere informatie. Maar daarnaast kun je hier ook veel vlinders tegenkomen, die dol zijn op dit mooie gebiedje! Natuurlijk heb ik ook hier wat stenen verzameld, bestemd voor nieuwe ringen:) Hou ze in de gaten!

πŸŒ™ Gran Canaria is zo'n typisch eiland waar alleen al naartoe zou willen om omgeven te zijn met palmbomen! Voor ons als Nederlanders toch wel hét teken dat je écht op vakantie bent. Heerlijk! In alle soorten en maten te vinden. Laat de reis maar beginnen:)

πŸŒ™ Het Palmitos Park is een dierentuin op Gran Canaria, Spanje, met de mooiste exotische dieren. Deze superroze flamingo’s lieten mij weer even doen beseffen dat deze dieren met hun felle kleuren écht bestaan! Wat zijn ze prachtig. Naast deze prachtdieren zijn er ook stokstaartjes, dolfijnen, exotische vogels, schildpadden, etc. Te veel om op te noemen! Trek zeker een hele dag uit voor dit dierenpark, want als dierenliefhebber zul je de gehele dag zoet zijn. Maar mocht je twijfelen: je kunt een 1-dagskaart kopen, of een 2-dagenkaart met korting om alles nóg beter te bekijken. Daar heeft het park dan weer goed op ingespeeld;) Uiteraard heb ik ook hier een paar mooie stenen gevonden die in een paar mooie ringen gaan.

πŸŒ™ In de straten van de Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, vindt je heel wat authentieke panden. Supermooie kleurrijke gebouwen die meteen opvallen door hun felle kleuren en karakteristieke vormgeving. Naast alle activiteiten die je in deze stad kunt doen, zoals musea bezoeken en shoppen, zijn deze oude panden alleen al een reden om even door de hoofdstad te lopen met een lekker koud drankje:)

πŸŒ™ Templo Ecuménico El Salvador is een prachtige Rooms-Katholieke Kerk in Maspalomas, Gran Canaria. Het is een plek vol stilte en spiritualiteit, om in alle rust het geloof uit te kunnen oefenen. Er zijn iedere dag meerdere missen en ook is de Kerk ingesteld op het toerisme: je kunt er vrij rondlopen en op de achterste banken zijn QR-codes te vinden om in verschillende talen informatie op te kunnen zoeken over de Kerk. Of je gaat natuurlijk naar één van de buitenlandse missen in jouw taal! Je vindt binnen aan de zijkanten ook bakjes om in te doneren. Zeker aan te raden in deze mooie Kerk.

πŸŒ™ Catedral de Santa-Ana is dé kathedraal en basiliek van Las Palmas, Gran Canaria. In de religieuze architectuur van de Canarische Eilanden wordt dit gebouw gezien als de belangrijkste. in 1497 werd de bouw begonnen in opdracht van Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië. De bouw kwam in 1570 tijdelijk stil te liggen door geldtekort en door deze scheiding van de bouwperiodes zijn er twee bouwstijlen te vinden in de kathedraal:  gotisch qua interieur en  neoclassicistisch als exterieur. Bijzonder!

πŸŒ™ Naast het Finca Canarias Aloe Vera Centre in San Agustín, Gran Canaria, kun je gezellig eten in dit vrolijk vormgegeven restaurant! De hele plek is gevuld met vrolijkheid en retro decoratie, inclusief deze superkleurrijke hippie-tuktuk! Gezellig! Dus als je eerst een informatieve rondleiding hebt gehad langs aloe vera-planten en allerlei producten hebt kunnen uitproberen, kun je hier lekker nagenieten van je aankopen.